What Does the Passage Mainly Discuss

By | 11 Agustus 2022

What Does the Passage Mainly Discuss.

Pembahasan Soal Reading TOEFL

Halo sahabat Primary English semuanya? Selamat datang di pembahasan Soal Reading berbunga TOEFL ke #5. Jangan pangling tubin baca juga :


  • Pembahasan reading TOEFL #3

  • Pembahasan reading TOEFL #4

  • Pembahasan reading TOEFL #6

  • Pembahasan reading TOEFL #7

  • Pembahasan reading TOEFL #8


The text below is for number 1-5

As Philadelphia grew from a small town into a city in the first half of the eighteenth century, it became an increasingly important marketing center for a vast and growing agricultural hinterland. Market days saw the crowded city even more crowded, as farmers from within a radius of 24 or more kilometers brought their sheep, cows, pigs, vegetables, cider, and other products for direct sale to the townspeople.

The High Street Market was continuously enlarged throughout the period berayun-ayun 1736, when it reached from Front Street to Third. By 1745 New Market was opened on Second Street between Pine and Cedar. The next  year the Callowhill Market began operation. Along with market days, the institution of twice yearly fairs persisted in Philadelphia even after similar trading days tenggat been discontinued in other colonial cities. The fairs provided a means of bringing handmade goods from outlying places to would-be buyers in the city. Linens and stockings from Germantown, for example, were popular items.

Auctions were another popular form of occasional trade. Because of the competition, retail merchants opposed these as well as the fairs. Although governmental attempts to eradicate fairs and auctions were less than successful, the ordinary course of economic development was on the merchants’ side, as increasing business specialization became the bestelan of the day. Export merchants became differentiated from their importing counterparts, and specialty shops began to appear in addition to general stores selling a variety of goods.

One of the reasons Philadelphia’s merchants generally prospered was because the surrounding distrik was undergoing tremendous economic and demographic growth. They did their business, after all, in the capital city of the province. Not only did they cater to the governor and his circle, but citizens from all over the colony came to the capital for legislative sessions of the assembly and council and the meetings of the courts of justice.

Baca juga:   Berikut Ini Yang Bukan Kelebihan Dari Topologi Bus Adalah


1. What does the passage mainly discuss ?

(A) Philadelphia’s agriculture importance


(B) Philadelphia’s development as a marketing center


(C) The sale of imported goods in Philadelphia

(D) The administration of the city of Philadelphia


Pembahasan :

Untuk soal reading semacam ini, kita harus mengutamakan pengejaran kata kunci. Di paragraf tersebut, kita bisa mematamatai kata yang minimal banyak dipakai dan diutarakan dengan lebih jelas lagi yaitu pembukaan ‘market’. Setelah itu, kita tinggal berburu dari cak bertanya manakah nan punya kata ‘market’ tersebut. Jadi, jawabannya adalah :
(B)
Philadelphia’s development as a marketing center


2. It can be inferred from the passage that new markets opened in Philadelphia because ….

(A) they provided more modem facilities than older markets

(B) the High Street Market was forced to close


(C) existing markets were unable to serve the growing population


(D) farmers wanted markets that were closer to the farms


Pembahasan :

Disini kita harus mencari bagian dari paragraf yang membahas akan halnya mengapa pasar-pasar baru dibuka di Philadelphia. Kejadian yang harus dilakukan pertama kali adalah bikin mencari kata nan mengandung unsur tersebut. Setelah menemukannya di paragraf tersebut, kita hanya teristiadat mencari jawaban yang sekata. Sudah menemukannya? Ya, kalimat diatas terkait dengan ‘economic growth’. Jadi, jawabannya adalah :
(C)
existing markets were unable to serve the growing population


3. The word “hinterland “ in line 3 is closest in meaning to ….

(A) tradition

(B) association

(C) produce


(D) region


Pembahasan :

Untuk soal-soal tersebut, kita harus sempat kebaikan dari pengenalan hinterland, yang berfaedah pedalaman, dan juga konteks dipakainya kata tersebut. Bikin itu, kita harus berkonsultasi dengan jawaban nomor tersebut. (A) tradition (leluri), (B) association (asosiasi), (C) produce (produksi) tidak memberikan gambaran akan sebuah area pedalaman. Tetapi, (D) region (wilayah) bisa dipakai kerjakan mendeskripsikan ‘hinterland’ yang di intern gugus kalimat dipakai untuk menyebutkan suatu tempat. Oleh karena itu, jawabannya ialah :
(D)
region

Baca juga:   Menu Toolbar Command Line Berfungsi Untuk


4. The word “it” in line 6 refers to ….

(A) the crowded city

(B) a skop


(C) the High Street Market


(D) the period


Pembahasan :

Bagi pertanyaan yang membutuhkan kita untuk menghindari ke baris tertentu, kita diminta buat mencari apa nan diasosiasikan dengan alas kata ‘it’ puas baris tersebut. Sebelum dipisahkan maka itu sebuah koma (,) kita bisa mendaras bahwa ‘the High Street Market’ yakni subyek kalimat tersebut. Oleh karena itu, jawabannya adalah :
(C)
the High Street Market


5. The word “persisted” in line 9 is closest in meaning to ….

(A) returned

(B) started

(C) declined


(D) continued


Pembahasan :

Tanya ini hampir begitu juga nomor yang telah kita cak bagi sebelumnya. Di soal ini, kita diminta untuk mencari tahu kata yang artinya hampir setimpal dengan ‘persisted’ (bertahan) internal konteks alinea tersebut. (A) returned (pun), (B) started (dimulai), dan (C) declined (mundur) bukan sesuai dengan perkenalan awal ‘persisted’. Belaka (D) continued (berlangsung) saja yang memiliki arti nan mirip dengan ‘persisted’ kerumahtanggaan konteks hal tersebut terus tarik urat. Dikarenakan itu, jawabannya yakni :
(D)
continued

Bagaimana teman-padanan? Apakah pembahasan di atas dapat dipahami? Jangan lupa terus ikuti pelajaran dari Primary English.

Ingin Pelajaran Bahasa Inggris? Ikuti kelas online Primary English sekarang !




Baca Juga Pembahasan TOEFL Lainnya di Sini :


  • Pembahasan reading TOEFL #3

  • Pembahasan reading TOEFL #4

  • Pembahasan reading TOEFL #6

  • Pembahasan reading TOEFL #7

  • Pembahasan reading TOEFL #8

What Does the Passage Mainly Discuss

Source: https://primaryenglish.co.id/pembahasan-soal-reading-toefl-5/