What is the Purpose of the Invitation Text Above

By | 9 Agustus 2022

-Tuntunan Soal Invitation Beserta Buku Jawabannya-Invitation Text
adalah suatu jenis text yang di bakal lakukan menjemput seseorang agar cak bertengger ke kegiatan maupun acara tertentu sebagai halnya undangan pernikahan, undangan pesta hari jadi, pelawaan rapat organisasi dll . Dalam artikel ini, akan disajikan beberapa
latihan soal invitation
dan jawabannya.

Latihan Tanya Invitation Seleksian Ganda beserta Kunci Jawabannya


Latihan Soal Invitation


Saringan ganda


Ilham: Pilihlah lah jawaban A, B, C, D atau E yang tepat sesuai dengan situasi dalam text nan diberikan di

bawah ini.


Text di dasar ini digunakan untuk menjawab nomor 1 dan 2.

Please join us

as we celebrate our

40th Anniversary


Rahmat and Wati Juminten


Friday, May 7th

6.30p.m -10.OOp.m

Saung Luhur, South Jakarta


(Dinner is available)


RSVP 65412397

(Nanang/ Nini/ Nita)

1. The type of the party above is …
A. Birthday Party
B. Graduation Party
C. Marriage Party
D. New year party
E. Ceremonial new house party

2. The purpose of the invitation text above is…?
A. To tell an good relationship
B. To describe a certain party
C. To persuade people to have marriage
D. To invite people to join the party
E. To share the happiness


Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 3 dan 4.


Dear Bianca Jodie,


Time counted so fast

Let’s celebrate new year’s eve together!

Sunday, December 31st

9 p.m. until terban

at Dragonfly Kedai kopi

Jln Gatot Subroto

Sincerely,



Hannah

3. What is the purpose of the invitation text above?
A. To make a new relation
B. To spend time together
C. To have conversation with old friend
D. To reunite with old friends
E. To celebrate the new year’s eve

4. From the invitation text above, we can say that?
A. Bianca and Hannah have titinada good relationship
B. Bianca Jody invites Hannah to celebrate new year’s eve together
C. The Dragonfly Kafe is titinada at Jln. Gatot Subroto
D. The party started from 9 p.m.
E. The party ended at midnight

Baca juga:   Contoh Soal Pecahan Kelas 4 Dan Jawabannya


Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 5 dan 6.

Glad if you can attend and laugh with us in

Graduation Party

In respect of our Daughter’s perseverance and persistence

Isyana Sarasvati has graduated from an MSI

(Master of Science from Bandung Institute Technology)

Accompany with us on

Sunday, Mei 30, 2019 at 8 p.m.

The Suite Room, Hermitage Hotel.


Afgan and Melly Goeslaw


RSVP 65412397

5. Who is graduated from Bandung Institut Technology?
A. Afgan
B. Melly Goeslaw
C. Isyana Sarasvati
D. Afgan’s son
E. Afgan and Melly Goeslaw

6. Based on the invitation text above, we can conclude that…
A. Melly Goeslaw is Isyana’s daughter
B. The party will be held in Hermitage Hotel
C. The party ended at 8 p.m
D. The party is to celebrate Isyana’s Birthday
E. Afgan and Melly Goeslaw have been graduate from Bandung Institute Technology


Baca artikel terkait ==>>
  Pengertian Invitation Text, Generic Structure, dan Contohnya


Text di bawah ini digunakan buat menjawab nomor 7 dan 8.

Dear all committees of Smart Competition 2018,
Invite you in last meeting of this event
On Monday, August 30, 2018
6 – 8 p.m.
AL.A.D room, third floor
for head of division, please prepare your progress on this event and for those who have idea, don’t forget to
deliver it in the meeting.
Sincerely,
M Dani Aulia

7. Where is the meeting of smart competition 2018 take place?
A. AL.A.D room, third floor
B. M Dani’s house
C. Titinada yet announced
D. Committee’s room
E. Meeting’s room

8. From the invitation text above, we can say that …

Baca juga:   Bagaimanakah Cara Kerja Enzim Menurut Teori Gembok Dengan Anak Kuncinya

A. It is the final meeting
B. M Dani Aulia is the project manager of Smart Competition 2018
C. M Dani Aulia is invited to join smart competition 2018 meeting
D. The meeting will be ended on 6 p.m
E. The meeting will be held in AL.A.D room, first floor


Text di pangkal ini digunakan kerjakan menjawab nomor 9.

Mr. & Mrs. Kenedy

Glad to invite you to come

The marriage of their
daughter

Chelsea Islan

To

Argavi Koto

at Alila Villas Uluwatu Hotel, Bali

on Friday, 1 November 2018

Started on 1 p.m


Please RSVP before 30 October to Pemberian

There will be Maroon 5 performance

We wait your presence.

9. The fact from the invitation text above is…
A. The Chelsea island and Rahmat will get married on Bali
B. Mr & Mrs. Kenedy are celebrating their marriage in Alila Villas Uluwatu Hotel
C. You can inform Argavi Koto to attend the event
D. There will be Maroon 5 performance on that wedding party.
E. Hadiah is Kenedy’s son


Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 10 dan 11


Dear Keras,


Due to the English Debate Competition 2018 event on 1 December 2018, at Dubai, please come to the selection of


English Debate Competition 2018. The top three students will become UPN’s Delegate and compete with others top


students in the world. I believe that you have the quality to pass the selection.

Best regards,


Arum Sekarwage

10. What is the purpose of the invitation text above?
A. To invite Arum attend the selection of English Debate Competition 2018
B. To invite Persisten join the n domestik selection process
C. To invite someone join the English Debate Competition 2018 at Dubai
D. To inform Gigih the selection of English Debate Competition 2018
E. To invite someone join the internal selection process

Baca juga:   Mengapa Keberadaan Sungai Mekong Sangat Penting Bagi Perekonomian Negara Laos

11. “The top three students will become UPN’s delegate and compete with others…” The underlined word has
synonym to …
A. Participate
B. Watch
C. Register
D. See
E. Having Teamwork

Baca juga artikel berikut : 4 Teoretis Formal Invitation


Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 12

To all members of UPN Society Petroleum Engineer Student Chapter
I would like to remind you to come the weekly meeting on Wednesday, 23 August 2018, from 7 p.m mengangsur 9 p.m in
our meeting room. There will be some souvenir from Bali.
Best regards,

Ravino Ichsan

12. Based on the invitation text above, the following statements are false, except …
A. The meeting held every week
B. Every week, Ravino Ichsan gives a souvenir from Bali to all members of UPN Society Petroleum Engineer
Student Chapter
C. The meetings always held on Wednesday
D. The meeting always held in meeting room
E. Ravino Ichsan is the president of UPN Society Petroleum Engineer Student Chapter

Kiat Jawaban Latihan Soal Invitation

1. C

2. D

3. E

4. D

5. C

6. B

7. A

8. A

9. D

10. B

11. A

12. A

Demikian
Teladan Latihan Soal Invitation, Semoga bermanfaat. Terimakasih

Penguberan Tercalit:

  • contoh soal invitation
  • soal invitation
  • soal pilihan ganda bahasa inggris tentang invitation beserta jawaban
  • contoh invitation beserta 5 soal dan jawabannya
  • contoh soal invitation saringan ganda dan jawabannya
  • tanya tentang invitation
  • contoh soal invitation pilihan ganda beserta jawabannya
  • soal sortiran ganda bahasa inggris tentang invitation

What is the Purpose of the Invitation Text Above

Source: https://englishclas.com/latihan-soal-invitation-pilihan-ganda-beserta-kunci-jawabannya/